Annonser
Annonser

Lexin

Hvordan bruker du Lexin oversett?

Det er veldig enkelt. Alt du trenger å gjøre er å skrive eller lime inn tekst i den store boksen, og velg deretter språket i venstre smale boksen øverst. Du kan deretter velge det språket du ønsker å oversette til , i riktig smale boksen. Du kan velge ”auto” i den lille boksen til venstre, så føler overs gjenkjenner automatisk hvilket språk du har skrevet eller limt.

Hva er Lexin?

Lexin ordbok er de første nettbaserte ordbøkene som er laget spesielt for innvandrere i minoritetsspråk i Sverige og Norge. Ordbøkene er tydelige og enkle å bruke, blant annet på grunn av all informasjon om et ord funnet ved hjelp av ordet selv. I tillegg til opplysninger om ordklasse, inneholder bøyning og uttale ordbok enkle forklaringer og eksempler på hverdagsbruken, betong og metaforisk.

Lexin ordbok inneholder også lyder for alt innholdet i bokmål og nynorsk. Lyden er en såkalt ”syntetisk’ (kunstig) stemme, også kjent som ”tale”. Den tale-motor leveres av selskapet VoiceASP.

Hva er bilde tema tema?

Bilde tema er en flerspråklig interaktiv ordliste med illustrasjoner, tekst, lyd og animasjoner. Den inneholder ca 1800 ord, organisert i 31 temaer sider med 128 undertemaeri det hele tatt.
Bilde tema er relatert til Lexin ordbok bilde temaer. Hvis du noen gang har brukt det senere, vil du kjenne igjen mange av de samme temaene. Bilde tema inneholder bokmål, nynorsk, svenske, danske og mange minoritetsspråk. Flere språk er under bygging og vil bli lagt til etter hvert. Bilde tema er en svensk applikasjon utviklet av den svenske National Agency for Education.